روش های کسب درامد از بازی سازی چیست؟
هر فردی میتواند با کمی تلاش به صنعت بازی سازی ورود نماید و به خصوص اگر برنامه نویسی نیز بلد باشد. اما اگر یک بازی ساز با بهترین شیوهی درآمدزایی از بازی خود آشنا نگردد، به بنبست خواهد رسید و در این راه به موفقیت نمیرسد. چه بسیارند افرادی که با تصور یک شبه پولدار شدن، وارد این حرفه شده، اما به دلیل تصور نادرست از مراحل کار و استفاده از شیوههای نادرست کسب درامد از بازی سازی ، پس از مدتی با شکست روبرو شده و این حرفه را ترک کرده اند. کسب درآمد از بازی سازی نیز همانند دیگر شغلها در ابتدا بسیار مشکل و ناامیدکننده به نظر میآید. اما با علاقه، تلاش و صبر خواهید توانست اهداف خود را تاچ کنید. در ادامهی این مقاله، روشهای گوناگون کسب درآمد از بازی سازی را بررسی خواهیم کرد.
1- فروش مستقیم بازی
در گذشته، بزرگترین کانال کسب درآمد از بازی سازی شرکتهای بزرگ، به صورت مستقیم فروش بازی به کاربران بود. با اینکه همچنان این روش توسط کمپانی های بزرگ و شناخته شده مورد استفاده قرار میگیرد. اما با ورود روشهای ساده و بهتر، به خصوص شرکتهای مستقل، از این روش کمتر بهره میبرند. برای فروش، بازی و شرکت شما باید تا معروف باشد تا فروش مدنظرتان صورت گیرد. بازیهای بزرگ که کاربران میلیونی داشته، مانند بازیهای مخصوص Play Station یا Xbox از فروش بازی خود، برای کسب درآمد بهره میبرند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پرفروش ترین بازیها به سایت ویکی پدیا مراجعه نمایید.
2-استفاده از تبلیغات درون بازی
یکی از سادهترین راههای کسب درآمد از بازی سازی، قرار دادن تبلیغات درون بازیمان میباشد. این تبلیغات معمولا به دو طریق در بازی جای میگیرند:
اجباری: کاربر همزمان با انجام بازی، تبلیغات را در بالا یا پایین صفحه یا در برخی از صفحات خاص مربوط به بازی روئیت خواهند کرد؛ مانند صفحهی نمایش امتیاز بعد از برد یک مرحله که به آن win page هم میگویند.
اختیاری: برای دسترسی به برخی امکانات خاص در بازی مانند گرفتن سکهی بیشتر و یا عبور خودکار یک مرحله، کاربر یا گیمر باید یک یا چند تبلیغ را ببیند.
میزان درآمد تبلیغات درون برنامهای، به تعداد کلیک و یا مشاهده وابسته است. به همین علت استفاده از تبلیغات بیشتر برای بازیهای با تعداد نصب بالای چند هزار تا کاربرد دارد. اثر تبلیغات با مخاطبان کمتر از این تعداد اصلا دیده نمیشود. انگار که بازی اصلا درآمد نداشته، حتی اگر درآمد حاصل از تبلیغات به دلار محاسبه گردد.
3-بازیهای تبلیغاتی (AdverGames)
یکی دیگر از راههای درآمدزایی از طریق تبلیغات، ساخت بازی تبلیغاتی میباشد. در این مدل تمام بازی یک تبلیغ برای یک برند یا موضوع خاص میباشد. تا به حال برندهای کوچک و بزرگ مختلفی برای معرفی کار خود بازی تهیه و تولید شده اند. یکی از آشناترین بازیهای تبلیغاتی که در ایران هم محبوب بود، بازی Pepsiman میباشد. این بازیها که معمولا کاملا مجانی میباشند، حتی امکان دارد جنبهی آموزشی و یا فرهنگی نیز به همراه داشته باشند. مثل نسخهی اول بازی Dumb Ways to Die و یا صرفا برای معرفی یک محصول تولید شده بودند.
ممکن است که اطلاعات جمعآوری شده از بازیکنهای این محصولات برای بخش بازاریابی برند مورد استفاده قرار گیرند. خیلی از این بازیها کوچک و جمع و جور میباشند و برای درگیر کردن افراد از رقابت بین بازیکنها و سیستمهای سادهای مثل Leaderboard در بازی استفاده کرده. حتی ممکن است جایزههایی متناسب با هدف کمپین تبلیغاتی به بازیکنان برتر تعلق گیرد.
بیشتر بخوانبد: نحوه خرید بازی ps5 از شرکت sonyچگونه است؟
4- فروش اشتراک
با اینکه این روش کسب درامد از بازی سازی امروزه کمتر از بقیه روشها مرسوم میباشد، با این حال بعضی از شرکتهای بزرگ و معروف بازی ساز دنیا از آن بهره میبرند. در این روش برای مخاطبان خود حق اشتراکی تعیین نموده که برای استفاده از بازی شما باید به صورت ماهانه یا سالانه آن را پرداخت نمایید.
5-فروش محصولات مرتبط با بازی
این روش به خصوص در بازیهای شناخته شده کاربرد زیادی را به خود اختصاص داده است. بسیاری از این بازیها علاوه بر درآمد حاصل از خود بازی، از راه فروش محصولات جانبی نظیر تیشرت، ماگ، جاکلیدی، پیکسل و… درآمد نسبتا خوبی بدست میآورند.
روش محصولات مرتبط با بازی، علاوه بر اینکه یک منبع درآمد حساب میشوند. یکی از شیوههای بازاریابی برای آشنایی بیشتربا بازی شما محسوب میگردد. بسیاری از بازیها در مناسبتهای زمانی مختلف مانند عید نوروز یا شب یلدا، یک بهروزرسانی ویژه از بازی خود منتشر مینمایند و یا استیکرهای مرتبط با آن مناسبت خاص را در قالب تم بازی تولید و منتشر میکنند.