بهترین وسادترین میکروفن برای کار با صدا
بهترین میکروفن برای پادکست
هدف نهایی اغلب میکروفنها را میتوان در شفافیت صدا جستوجو نمود؛ البته در پادکست ما باید به مهارت گوینده هم توجه کرد. اگر گویندهای در پادکست داریم که تجربهای عالی در کار با میکروفن و تجهیزات صوتی دارد، احتمالا به میکروفنی بدون قابلیتهای DSP نیاز خواهد داشت. مثالهایی که برای گیمینگ آوردیم و اوجوفرودهای ناگهانی در سیگنال را میتوانند حذف نمایند، برای چنین سناریویی انتخابی عالی بهشمار خواهد رفت.
یکی از عوامل مهمی که در انتخاب میکروفن پادکست اهمیت خواهد داشت، تعداد افرادی اند که همزمان هنگام ضبط صحبت می نمایند. اگر تنها یک گوینده در پادکست داریم، الگوی قطبی تکجهتهی Cardioid مناسب است. در پادکستهایی که با محوریت گفتوگو ضبط می گردد، استفاده از میکروفنهایی با الگوی قطبی Figure-eight کارسازتر می باشد. در این مواقع، میتوان میکروفن را در فاصلهای مناسب بین دو گوینده قرار داد که حالت طبیعیتری هم به صدای ضبط شده بدهد.
در برخی سناریوهای پادکستسازی، ضبط صدای اتاق هم بهعنوان بخشی از محتوای پادکست مدنظر قرار داده می شود. در چنین مواقعی، استفاده از میکروفنهای فراگیر Omnidirectional کاربردی می باشد. بهعنوان نمونه، اگر پادکست فضایی زنده دارد و در محیط باز یا تمرکز بر محیطی خاص (مثلا دفتر کار یا رستوران یا کافیشاپ) ضبط می گردد، میتوان از میکروفنهای فراگیر استفاده نمود. البته نکتهی مهم دیگر را فراموش نکنید: در چنین مواقعی، میکروفنهایی که قابلیت اتصال به دستگاههای همراه مثل گوشی هوشمند را دارند، کاربرد بهتری دارد. انواع گوناگونی در بازار وجود دارند که حتی قابلیت اتصال به دستگاههای iOS را هم با پورت لایتنینگ فراهم می نماید.
دو تجهیز الزامی مناسب برای میکروفنهای پادکست «ویند اسکرین» و «پاپ فیلتر» می باشد. این قطعات که اغلب از جنس فوم ساخته شده، وظیفهی حذف صدای مزاحم و اضافی را برعهده دارد. خوشبختانه اغلب میکروفنهای موجود در بازار به چنین تجهیزات اضافهای مجهز اند و کار را برایتان راحت خواهند کرد. فراموش نکنید که درنهایت پس از ضبط صدا برای پادکست، به نرمافزارهای حرفهای ویرایش صوت هم نیاز پیدا دارید.
بهترین میکروفن برای ضبط موسیقی
در کاربردهای ضبط موسیقی، میکروفنها از تجهیزات مهم مورد نیاز کاربر می باشند. در چنین مواقعی، به میکروفنی نیاز پیدا میکنید که سیگنالی شفاف و دقیق را ارسال نماید. برخی از مهندسان صدا و تولیدکنندگان درکنار سیگنال شفاف، میکروفن ضبط موسیقی را بهدلیل خصوصیات و قابلیتهای منحصربهفرد انتخاب می نمایند. بهعنوان نمونه، میکروفن Royer R-121 از نوع Ribbon از الگوی Figure-eight بهره میبرد که برای ضبط صدا با قدرت و نرمی بیشتر کاربرد دارد و البته بخشی از صدای محیط را هم ضبط می نماید. درمقابل، میکروفنی همچون Shure SM7 نیز بهدلیل شفافیت بسیار زیاد در سیگنالهای دریافتی، در ضبط و پخش صدا طرفداران زیادی خواهد داشت. بنابراین، مفهومی بهنام سیگنال خالص (Pure) در ضبط موسیقی شاید گمراهکننده خواهد بود. درنهایت، در ضبط موسیقی بهدنبال سیگنالی شفاف هستیم که در میکروفنهای حرفهای بهدست خواهد آمد.
میکروفن های یقه ای
کاربرد این میکروفن ها برای مجری گری ، تدریس ، ساخت کلیپ های اینستاگرامی ، تولید محتوا و … است. از مزایای این میکروفن ها می توان به ثابت بودن ، کوچک بودن ، سبک بودن ، قدرت برای دریافت فرکانس های بالا و در اکثر مدل ها به بی سیم بودن آنها اشاره نمود . اما بریم سراغ معایب آن ، از معایب اصلی میکروفن های یقه ای ، خالی شدن شارژ باتری آن و عدم توانایی استفاده بلند مدت از میکروفن است.
البته برخی مدل های آن نیز توانایی متصل شدن مسقیم به لپ تاپ و کامپیوتر و مبایل و … را نخواهند داشت و باید از رابط های مخصوص استفاده نمود . میکروفن های یقه ای به دو دسته بی سیم یا بلوتوثی و با سیم تقسیم می گردند و مدل های بی سیم آن به کاربر این امکان را می دهد که بدون داشتن محدودیت حرکتی و مکانی در محیط کار جابجا گردد . یکی از بهترین میکروفن های یقه ای که بسیار با کیفیت و پر فرو بوده است ، میکروفن کامیکا مدل sig.lav v05 است .
مشخصات فنی میکروفن کامیکا sig.lav v05
درگاه ارتباطی: جک 3.5 میلی متری
فرکانس پاسخگویی:60 هرتز
حساسیت:2+-35
فیلتر نرم کنندگی صدا: ندارد
فیلتر برش های فرکانس پایین: ندارد
منبع تغذیه: باتری
الگوی قطبیOMNI
ابعاد:10×10×6200
وزن:160
این محصول با باتری کار می کند و باید پلمپ آن برداشته بشود.