زندگی با تجربه دیگران شیرین تر میشه...
0

انواع نماها در دوربین به چه صورت خواهد بود؟

انواع نماها در دوربین به چه صورت خواهد بود؟

نما در واقع کوچکترین بخش یک فیلم است و عبارت می باشد از قسمتی از فیلم که در آن، بدون اینکه دوربین خاموش گردد، بتواند یک برداشت و ثبت فیلم پی در پی و مستمر داشته باشیم؛ هر چند نمی ‌توان نما را به صورت کلی مساوی با برداشت و ثبت فیلم بگوییم. برای اینکه هر برداشتی از یک فیلم امکان دارد دچار ویرایش و تغییر گردد و دقیقا همان چیزی نباشد که در نهایت کار نشان داده می دهد.در این مقاله به انواع نماها در دوربین پرداخته شده است پس لطفا تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

یکی از مهم ‌ترین موضوعات در آموزش فیلمبرداری، آشنایی با همین نماهای دوربین و قاب بندی آن می باشد. این قضیه برای تمام افراد مانند نویسنده ‌ها و تهیه کنندگان، کارگردانان و همچنین فیلم برداران ضروری خواهد بود تا بتوانند با عناصر چشمی یک تصویر، مخصوصا ابعاد سوژه ‌ها که در داخل یک قاب قرار دارند، ارتباط پیدا نمایند.

انواع نماها در دوربین

انواع نماها در دوربین که در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت عبارت اند خواهد بود از:

  1. اکستریم لانگ شات (Extreme Long Shot)
  2. لانگ شات (Long Shot)
  3. فول ‌شات (Full Shot)
  4. مدیوم لانگ شات (Medium Long Shot)
  5. کابوی شات (Cowboy Shot)
  6. مدیوم شات (Medium Shot)
  7. مدیوم کلوز آپ (Medium Close-Up)
  8. کلوز آپ (Close-Up)
  9. چوکر (Choker)
  10. اکستریم کلوز اپ (Extreme Close Up)

اکستریم لانگ شات (Extreme Long Shot)

نام دیگر اکستریم لانگ شات، نمای فوق باز می باشد که به منظور نشان دادن سوژه مورد نظر از یک مکان یا فاصله دور یا همچنین از جایی که اتفاقی صورت می‌ گیرد، می باشد. این نوع از نما که کاربرد زیادی هم خواهد داشت، برای نشان دادن یک صحنه از لحاظ زمان و مکان مهم می باشد. همچنین اکستریم لانگ شات سبب ایجاد یک رابطه احساسی و جذاب عناصر داخل آن محیط می گردد.

لانگ شات (Long Shot)

نمای لانگ شات سوژه مورد نظر را از بخش بالا به پایین به نمایش خواهد گذاشت. مثلا برای یک انسان، این نما از سر تا پای شخص را پوشش قرار خواهد داد. ولی نمی ‌تواند کل کادر را پر نماید. نمای لانگ شات نسبت به مورد قبلی یا همان نمای اکستریم لانگ شات، دارای تمرکز بیشتری بر روی سوژه مورد نظر می باشد.

فول ‌شات (Full Shot)

نمای فول ‌شات مثل مورد قبلی از قسمت سر تا نوک پا را پوشش می ‌دهد و بر خلاف آن توانایی پر کردن کادر توسط سوژه را نیز خوهد داشت. بیشترین تمرکز در نمای فول شات بر روی عمل، حرکت و جنبش می باشد و کمتر به وضعیت احساسی سوژه مورد نظر توجه می گردد.

مدیوم لانگ شات (Medium Long Shot)

نمای مدیوم لانگ شات، بین فول‌ شات و مدیوم شات می باشد و در عامیانه به آن نمای سه چهارم نیز گفته می شود. سوژه را از قسمت زانو به بالا به نمایش خواهد گذاشت.

کابوی شات (Cowboy Shot)

کابوی شات نام خود را از فیلم‌ های وسترن مربوط به سال ‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ گرفته. در نمای کابوی شات، سوژه مورد نظر از قسمت وسط ران به بالا نشان داده خواهد شد.

مدیوم شات (Medium Shot)

یکی از پر طرفدار ترین و رایج ‌ترین نماها در دنیای فیلم سازی، نمای مدیوم شات می باشد. این نما سوژه مورد نظر را معمولا از قسمت کمر به بالا مورد نمایش قرار می‌ دهد و البته که تمرکز بسیار زیادی بر جزئیات مربوط به سوژه خواهد داشت.

مدیوم کلوز آپ (Medium Close-Up)

نمایی که بین مدیوم شات و کلوز آپ قرار می‌ گیرد، مدیوم کلوز آپ می باشد. عموما در این نما، سوژه را از قسمت قفسه سینه و یا همچنین شانه به بالا تر نشان خواهد داد.

کلوز آپ (Close-Up)

در نمای کلوز آپ، قسمت سر، صورت (چهره) شخصیت به نمایش گذاشته خواهد شد. در حقیقت هدف اصلی که این نماد دارد، نمایش احساس اصلی و واکنش ‌های سوژه می باشد.

چوکر (Choker)

نوعی از نما ها که سوژه اصلی را از قسمت بالای ابرو تا بخش زیر دهان نمایش می دهد، نمای چوکر می باشد. این نما، جزئی از نمای کلوز آپ به حساب خواهد آمد.

اکستریم کلوز اپ (Extreme Close Up)

نمای اکستریم کلوز آپ تمرکز بیشتری بر جزئیات کوچک مثلا چشم‌ ها، بینی یا دهان خوهد داشت. ناگفته نماند که نمای نزدیک از چشم ‌ها را با عنوان دیگری به نام نمای ایتالیایی خواهند شناخت که آن نیز بر گرفته از یک فیلم مربوط به این کشور می باشد.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *