تبلیغات در بازی چه نقشی در فروش دارد؟
شاید یکی از مهمترین نکاتی که همواره در موفقیت بازیهای ویدئویی به فراموشی سپرده میشود نقش تبلیغات در بازی و بازاریابی در رسیدن به بالاترین سطح فروش میباشد. تا جایی که بازیهای ویدئویی این توانایی و پتانسیل را دارند تا در فروش چنان جلو بزنند که به محبوبترین سرگرمی در تمام دنیا مبدل گردند. اما آیا بدون بازاریابی و تبلیغات در این حوزه میتوانیم موفقیتی این چنین بزرگ را کسب نمود؟ با ما همراه باشید. تا با نگاهی به این صنعت پرسود، اهمیت تبلیغات و اینکه تبلیغات در بازی چه نقشی در فروش دارند را برای شما بیان کنیم.
نقش مهم تبلیغات
صنعت همواره با بازاریابی معنا پیدا کرده است. وقتی در مورد صنعت بازیسازی حرف به میان میآید منظورمان برنامههایی بسیار پیچیده و هزینههای بالا در جهت رسیدن به اهدافمان است. بازاریابی در تمام دنیا برگ برنده به حساب میآید و در صورت اشتباه در برنامهریزی بازاریابی، محصول شما به زیان رسیده، تا جایی که شرکت بزرگی همچون اپل در دوره زمانی خاصی به دلیل انتخاب اشتباه آژانسهای تبلیغاتی به زیان رسیدن و امروزه با اصلاح برنامههای خود به با ارزشترین شرکت دنیا مبدل شدهاند. پس در همین ابتدا باید به این نکته توجه نماییم که در اختیار داشتن نیروی فنی قدرتمند همیشه موجب فروش بالا و در نتیجه سود بالا نمیشود.
بگذارید کمی دقیقتر به بازار ایران بنگریم، بازاری که در این سالها از عدم خلاقیت چه از بعد فنی و چه از بعد طراحی رنج برده و زیان میبیند. اما چه می شود که بازیای با نام زولا ناگهان کاربران ایرانی زیادی را جذب مینماید در حالی که کیفیت فنی چندان بالایی هم ندارد؟ آیا این مورد اتفاقی بوده که بعد از گذشت نزدیک به ۸ سال از انتشار بازی گرشاسپ ،همچنان به عنوان یکی از مطرحترین و با کیفیت ترین بازیهای ایرانی آن را میشناسیم؟
بیشتر بخوانید: پرفروش ترین بازی های PS5 کدامند؟
راهکار چیست؟
اگر تیم مستقلی دارید که علاقهمند به بازیسازی میباشید.اما بودجه کافی برای تبلیغات در اختیار ندارید در مرحله اول پس از آماده سازی طرح اولیه به دنبال سرمایهگذار مطمئن باشید. امروزه شرکتهای بزرگی وجود دارند که به سرمایهگذاری در حوزه گیم و تکنولوژی علاقهمند بوده. اگر طرح را به درستی ارائه نمایید، حاضر به ریسک روی پروژه شما هستند. این موضوع را فراموش نکنید که بازیسازی صنعت شناخته شدهای در بین سرمایه گذاران ایرانی نمیباشد. پس پروژه را خیلی بزرگ انتخاب نکرده و ریسکهای پروژه را از دید سرمایهگذار در نظر داشته باشید.
اگر کمی به صنعت بازیسازی در خارج از کشور بنگریم این مسیر را بهتر میتوانیم شناسایی نماییم.
برای روشنتر شدن موضوع بگذارید چند مثال بگویم. به سال ۱۹۹۹ باز گردیم، جایی که شاید صنعت بازیسازی به اندازه امروز پر سود و پر مخاطب نبوده و خیلی ها آن را نمیشناختند. احتمالا خیلی از شما نام بازی Legacy of Kain : Soul Reaver را شنیدهاید، بازیای که در سال ۱۹۹۹ برای PC و PS1 عرضه گردید. این بازی تا پایان سال ۲۰۰۱ توانست خود را به فروش ۱.۴ میلیون نسخهای برساند اما این فروش صرفا به دلیل کیفیت بازی نبوده و علت های دیگری داشت. شرکت Eidos Interactive که امروزه زیر مجموعه Square Enix قرار دارد، در سال ۱۹۹۹ نزدیک به ۴ میلیون دلار را صرف تبلیغات این بازی نمود.
با یک حساب و کتاب ساده اگر قیمت بازی را در آن دوره ۳۰ دلار در نظر بگیریم. این شرکت نزدیک به ۴۲ میلیون دلار از این بازی کسب درامد داشته است. اگر هزینه های ساخت این بازی در آن زمان و با آن امکانات را در نظر بگیریم، تنها مبلغ ۴ میلیون دلار جهت تبلیغات در تلویزیون و مجلات و … در نظر گرفته شده. این مبلغ، مبلغ قابل توجهی در آن زمان بود.
نمونه دیگر:
بازی GTA که خیلی ها آن را بازی کرده و با آن خاطره دارند. جالب تر آنکه بدانید بودجه ساخت بازی GTA 5 چیزی حدود 138 میلیون دلار تخمین زده شده بود. حدود ۱۲۸ میلیون دلار هزینه بازاریابی این بازی بوده. این مبلغ در بازی Call of Duty Modern Warfare 2 در بخش ساخت حدود ۵۰ میلیون دلار و در بخش بازاریابی حدود ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است. با نگاه به این اعداد و ارقام میتوانید نقش تبلیغات در فروش بازی را ببینید.
تبلیغات در صنعت بازیسازی محدود به رسانه نشده. کالکتورها و نسخه های ویژهای که از بازی منتشر میگردند هم نوعی از تبلیغات میآیند. شما با انتشار نسخههای ویژه، کاربران عادی را با اعطای مزایای انحصاری مثل فیگور و امکانات دیگر در داخل خود بازی به کاربران وفادار تبدیل مینمایید. این کاربران بازی شما را در هر جایی تبلیغ مینمایند. در هر مکانی آمادگی دارند تا همانند یک بازاریاب خبره در مورد بازی شما صحبت کرده و به فروش شما کمک شایانی نمایند.